راه های نگهداری از SSD
بیشترین سازندگان حال حاضر دنیای کامپیوتر ها در حال سوئیچ کردن از روی HDD ها یا هارد های معمولی به روی SSD ها هستند. بدلیل اینکه SSD ها کوچکتر و سریعتر هستند و اجزا متحرک نیز در آنها استفاده نشده که خراب شوند. با این حال SSD ها نیز مشکلات خود را دارند
عمر SSD چقدر است؟
SSD ها یک نوع از حافظه های بر پایه فلش هستند که بدین معنا است که هیچ قسمتی برای جابه جایی وجود ندارد و تمامی فرآیند های نوشتن و خواندن اطلاعات به صورت الکترونیکی انجام میشود. و هر قسمت از حافظه های بر پایه فلش در روی SSD میتواند به صورت جداگانه ای کار کند و سیکل های بسیار زیادی از خواندن و نوشتن را قبل از خراب شدن انجام دهد.
تکنولوژی جدید خوشبختانه این حافظه ها را به گونهای ساخته است که میتوانید سرعت فوقالعادهای را در آنها تجربه کرد و عمر نسبی آنها قبل از خراب شدن نیز راضی کننده است. Tech report اخیراً نتایجی را منتشر کرده که میتوان با آنها کنترل کرد که یک SSD تحمل چه مقدار از نوشتن و خواندن ها را بر روی خود دارد و پس از آن خراب خواهد شد. نتایج ارائه شده حیرت انگیز است.
بیشتر دستگاههای مورد تست در این آزمایش بیشتر از ۲ پتابایت اطلاعات را بدون خراب شدن بر روی خود بنویسند. با این حال اگگر سرعت سیکل های خواندن و نوشتن را بر روی SSD کاهش دهیم خیلی دیرتر خراب خواهد شد. به هرحال در SSD ها شما عمر بیشتری نسبت به HDD ها را خواهید داشت ( چه خودتان و چه هاردتان ) در زیر چند مورد که در مورد SSD ها بهتر است رعایت شوند را خواهیم گفت که میتوانند به شما کمک شایانی در نگهداری بهتری از این هارد ها بکنند.
۱- دماهای بالا
SSD ها در مواجهه به دماهای بالا نسبت به هارد های معمولی حساستر هستند برای مثال مدل hyper X 3K MLC دمای کاری ۰ تا ۷۰ درجه سانتی گراد را میتواند داشته باشد اما مدل wester Digital Black HHD رنج دمای ۵ تا ۵۵ درجه را برای خود ثبت کرده است. با این حال دمای قابل قبول برای مدل اول -۴۰ تا ۸۵ درجه سانتی گراد و برای مدل دوم -۴۰ تا ۷۰ درجه است.
با این حال SSD ها را میتوان در دمای بالا نیز به کار برد اما عمر آنها به شدت کاهش خواهند یافت و فقط میتوان در مواقع اضطراری و برای مدت کم با دماهای بالاتر و یا پایینتر قابل تحملشان کار کرد. دماهای بالا به طور کلی برای همه قطعات الکترونیکی ضرر دارد و در SSD ها نیز موجب تخریب اطلاعات میشود. این مساله برای کاربران معمولی آنقدرها اهمیت نخواهد داشت ولی برای افرادی همانند عکاس ها و طراحان گرافیک باید مهم باشد که هنگامی که ssd ها در حالت ذخیره اطلاعات گرم میشوند ممکن است قابلیتهای ذخیره سازی آنها کاهش پیدا کند.
۲ – جلوگیری از قطع برق
قطعی برق میتوانید به همه قسمتهای یک سیستم آسیب برساند که در این آسیب رسیدن SSD نیز جای خود را دارد. اگر در حین سیکل نوشتن برق رسانی به درایور SSD شما قطع شود. ممکن است اطلاعاتی را که در حال نوشتنش بودید از دست بدهید (در بهترین حالت) و در بدترین حالت کل درایور را از دست بدهید. چطور میتوان از قطعی ناگهانی برق جلوگیری کرد؟ یک منبع ذخیره انرزی یا UPS میتواند در چنین مواردی به کارتان بیاید و در هنگام قطعی برق به صورت خودکار برق دستگاه از باتری های بزرگ و قوی UPS تأمین خواهد شد و شما میتوانید کار خود را ادامه داده و سیستم را در امنیت خاموش کرده و منتظر وصل شدن برق باشید.
۳ – کمی فضای خالی در نظر بگیرید
بعضی کار ها وجود دارند که واقعاً برای پروسه های خواندن و نوشتن شما مشکل ایجاد خواهند کرد. برای همین باید آنها را بدانید و از انجام آنها بپرهیزید. یکی از آنها این قانون است : تا جایی که میتوانید درایور خود را خالی نگه دارید. برای نگه داری فایلها به صورت طولانی مدت بهتر است آنها را به یک هارد اکسترنال منتقل کنید تا ایجاد مشکل برای درایور SSD شما نکنند. همچنین میتوانید به صورت دوره ای در بین فایلهای روی درایور جامد خود سرکشی کرده و آنهایی را که به آن نیازی ندارید پاک کرده و فضای بیشتری را برای SSD خود فراهم نمایید