مانیتور 240 هرتز
رفرشریت چیست؟
قبل از این که به سراغ توضیح این موضوع برویم، بیایید نگاهی به پایه و اساس این مسئله بیاندازیم، خصوصا برای کسانی که از این موضوع مطلع نیستند. رفرشریت چیست و ارائه دهنده چه چیزی میباشد؟
رفرشریت یک مانیتور با هرتز اندازهگیری شده و تعیین میکند که چند فریم میتوانند در یک ثانیه نمایش داده شوند. به همین سبب رفرشریت با بیشترین فریمی که مانیتور شما میتواند در لحظه نشان دهد، برابر است.
اگر مانیتور شما اجازه ندهد که گرافیک شما فریمهای بیشتری را پردازش کند، شما نمیتوانید فریمهای اضافهای به دست میآورید را ببینید زیرا نهایت فریمریتی که روی مانیتور نشان داده خواهد شد، توسط رفرشریت محدود شدهاند.
همانطور که میدانید، اکثر مانیتورهای معمول در بازار استانداردی ۶۰ هرتزی دارند ولی اکثر مانیتورهای گیمینگ موجود ۱۴۴ هرتز هستند. همانطور که بالاتر گفته شد، مدلهای زیادی هستند که رفرشریت ۲۴۰ هرتز داشته و تعدادی از مانیتورها نیز تا ۳۶۰ هرتز هم میروند.
حالا ما نگاهی به مزایا و معایب مانیتورهایی که رفرشریتی بالا دارند، خواهیم انداخت.
مزایای مانیتورهای ۲۴۰ هرتز
با توجه به این که رفرشریت عملا تعیین کننده نهایت فریمریتی است که در یک مانیتور نشان داده میشوند، مزایای آن نیز مثل مزایای فریمریت بالا هستند. با این وجود، دو مورد زیر از مهمترین مزایای یک مانیتور با رفرشریت بالا میباشند.
۱. واکنش سریعتر و بیشتر و تجربهای روانتر برای گیمینگ و همچنین کاهش موشن بلور
۲. پتانسیل وجود ریاکشن و واکنش های سریعتر در بازیهای آنلاین و رقابتی
همجچنین باید گفت که این دو مورد برای گیرها بسیار مهم میباشند، خصوصا گیمرهایی که به دنبال بازی کردن بازیهای رقابتی و آنلاین هستند، جایی که حتی یک صدم ثانیه میتواند در سرنوشت و روند بازی تاثیرگذار باشد. البته معایبی هم برای رفرشریت کم وجود دارد که به آنها هم خواهیم پرداخت.
معایب مانیتورهای ۲۴۰ هرتز
همانند مانیتورهای ۱۴۴ هرتز، مانیتورهای ۲۴۰ هرتز نیز در ازای رفرشریت بالای خود، معایبی دارند. اولین نکتهای که باید به آن دقت کنیم، تکنولوژی پنل میباشد.
در حالی که پنلهای TN مثل گذشته محبوب نیستند، هنوز هم توسط اکثر مانیتورهای ۲۴۰ هرتز گیمینگ موجود در بازار استفاده میشوند زیرا عملکرد و قیمتی مناسب در زمینه زمان پاسخگویی و رفرشریت دارند.
البته این تکنولوژی پنل، اصولا رنگها را به خوبی سایرین نشان نداده و زاویه دید ضعیفی نیز دارد، بنابرین گرفتن مانیتوری با پنل TN به معنای معامله عملکرد با جلوههای بصری بهتر است.
یکی از دلایلی که محبوبیت پنلهای IPS در حال کاهش است، این میباشد که پنلهای IPS اخیرا بسیار بهتر شده و عملکردی بسیار بهتر از چند سال گذشته دارند. این پنلها همچنین رنگبندیای بهتر و زوایای دید بهتری نیز ارائه میدهند و با همه این موارد، قیمتی بسیار مناسب دارند، حتی اگر در یک مانیتور ۲۴۰ هرتز باشند.
البته همه پنلهای IPS مثل هم نیستند و در حالی که مانیتورهای ۲۴۰ هرتز و IPS خوش قیمتی در بازار وجود دارند، اگر خواهان مانیتوری تمام و کمال هستید که هم از نظر بصری و هم از نظر عملکردی قوی باشد، ممکن است مجبور شوید خرج بیشتری بکنید.
در نهایت نیز ما پنلهای VA را داریم که به گونهای حد وسط دو پنل قبلی به حساب میآیند. این پنلها رنگها را بهتر بازتاب داده و زوایای بهتری نسبت به پنل TN دارند ولی د عین حال تکنولوژی این پنل مشکلاتی با گوستینگ داشته و زمان پاسخگویی بالایی دارد، به همین دلیل است که مانیتورهای گیمینگ VA به محبوبیت پنلهای IPS نمیباشند.
آیا باید از 144Hz به 240Hz ارتقا دهید؟
مانیتورهای p>240 هرتز به مراتب جدیدتر از مانیتورهای 144 هرتز هستند ، اما آنها معمول تر شده اند. این می تواند یک ارتقاء ارزشمند باشد. این فقط برای مانیتور 1080 1920 در این مرحله مناسب است. خیلی وقت خواهد برد تا مانیتورهای 4K 240 هرتز را مشاهده کنید.
بسیاری از بررسی ها و گزارش های مصرف کننده در مورد مانیتورهای 240 هرتزی نشان می دهند که ارتقاء از 144 هرتز به 240 هرتز کاملاً همان عملکرد را نشان نمی دهد. از 60Hz به 144Hz پیشنهاد می شود ، اما تفاوت قابل توجهی وجود دارد.
● شما در بازی های ویدیویی در سطح بالایی رقابت می کنید
● شما می خواهید بهترین راه حل مطلوب در برابر سایر بازیکنان باشید
● رایانه شما می تواند بازی هایی را که با آنها بازی می کنید به طور قابل اعتماد با 240 فریم یا بیشتر اجرا کنید
● شما فکر نمی کنید مبلغ زیادی را برای مانیتور بپردازید و آگاه هستند که ممکن است قیمت مانیتورهای 240 هرتز کاهش یابد زیرا این فناوری محبوبیت بیشتری پیدا می کند