پاور کامپیوتر
تعریفی در مورد پاور کامپیوتر
پاور کامپیوتر یا منبع تغذیه دارای ظاهری ساده با بدنه ای فلزی است که انرژی مورد نیاز کل سیستم را بر عهده دارد. PSU معمولا از یک فن خنک کننده برای خنک سازی اجزای داخل آن بهره می برد و کانکتورهای خروجی که به سایر قطعات کامپیوتر وصل می شود. این قطعه همچنین با فرم فاکتور مختلف و با قابلیت های متفاوتی تولید و عرضه بازار می شود که همه آنها دارای یک وجه مشترک تامین و ارسال برق به تمامی قطعات موجود در یک سیستم.
کاربرد پاور در کامپیوتر چیست؟
منبع تغذیه ها که عموما به عنوان منبع تغذیه سوئیچینگ نیز شناخته می شوند برق جریان متناوب (AC) را به جریان مستقیم (DC) تبدیل می کنند که انرژی مورد نیاز سایر قطعات کامپیوتر است. وقتی شما سیستم خود را روشن می کنید ابتدا برق وارد پاور می شود و سپس برق مورد نیاز سایر قطعات داخل کیس از طریق کانکتورهای خروجی تامین می شود و سیستم راه اندازی می شود.
امروزه تولید کنندگان انواع مختلف پارو را با قابلیت های متفاوتی عرضه بازار می کنند که هر کدام برای استفاده خاصی تولید می شوند. به عنوان مثال کولر مستر که از برندهای معروف به شمار می رود مدل های مختلفی را روانه بازار می کند و شما می توانید با تهیه پاور کولر مستر متناسب با نوع کسب و کار خود، عملکرد مورد انتظار را داشته باشید. گستردگی مدل در بازار ممکن است شما را دچار سردرگمی کند و در هنگام خرید پاور کامپیوتر نتوانید تصمیم درست را بگیرید، اما نگران نباشید با راهنمای خرید پاور کامپیوتر که در ادامه ارائه داده ایم می توانید انتخاب بهتری داشته باشید و بهترین پاور را تهیه کنید.
ولتاژ مورد نیاز پاور
اولین موردی که در راهنمای خرید پاور کامپیوتر به آن می پردازیم میزان ولتاژ مورد نیاز است. برای محاسبه وات مورد نیاز سیستم کافی است توان مصرفی قطعات سخت افزاری موجود در کیس را با هم جمع کنید تا به صورت تقریبی وات مورد نیاز سیستم را مشخص شود. به طور کلی سیستم های پیچیده تر به قدرت بیشتری نیاز دارند تا اجرا شوند، به عنوان مثال یک سیستم با مادربرد سطح بالا، دو پردازنده گرافیکی قدرتمند به منبع تغذیه ای با وات بیشتر نیاز دارد تا یک سیستم ساده تر.
برای انتخاب بهترین منبع تغذیه بهتر است بیشتر از وات مورد نیاز را در نظر بگیرید. به این منظور که اگر حداکثر وات مصرفی سیستم شما 500 وات است، پاور 600 یا 650 وات می تواند بهترین گزینه باشد زیرا به شما مقداری سربار بیشتر می دهد و همچنین در آینده امکان ارتقاء سیستم را برای شما فراهم می کند. علاوه براین اگر هدف شما از خرید منبع تغذیه برای استخراج ارز است و می خواهید بهترین پاور برای ماینینگ داشته باشید، باید پاور قوی تری تهیه کنید زیرا برای اینکه بیشترین سوددهی را داشته باشید باید PSU با دو برابر میزان مورد نیاز را تهیه کنید.
پشتیبانی منبع تغذیه از سیستم های حفاظتی
منبع تغذیه و مادربرد تنها قطعاتی هستند که با بیشتر اجزای داخلی سیستم ارتباط مستقیمی دارند به همین دلیل تاثیر زیادی در ایمنی سایر قطعات دارند. از طرفی به دلیل موقعیت منحصر به فرد PSU در چیدمان داخلی کیس و محل قرار گیری آن، اطمینان از اینکه دارای حفاظت داخلی است می تواند به ایمن نگه داشتن سایر اجزای کامپیوتر شما نیز کمک کند، بنابراین در هنگام خرید پاور کامپیوتر به این مورد که دارای سیستم های حفاظتی است یا نه باید توجه زیادی داشته باشید. با این توصیف بهترین پاور کامپیوتر باید قابلیت پشتیبانی از حفاظت داخلی همچون OVP و حفاظت از اتصال کوتاه را داشته باشد که OVP در صورت تشخیص ولتاژ بیش از حد منبع تغذیه را خاموش می کند و مانع از آسیب رسیدن به سایر قطعات می شود.
کارایی PSU را در نظر داشته باشید
مورد بعدی که در راهنمای خرید پاور جای بحث دارد راندمان PSU است. تحویل ناکارآمد منجر به هدر رفتن انرژی می شود و همچنین گرمای بیشتری نیز تولید می کند که در نتیجه آن طول عمر قطعات کامپیوتر کاهش پیدا می کند. بنابراین منبع تغذیه ای که تهیه کرده اید هرچقدر کارآمدتر باشد در مقابل انرژی کمتری مصرف می کند و همچنین گرمای کمتری نیز تولید می کندف با این توصیف برای دستیابی به راندمان بالا معمولا باید هزینه بیشتری نیز بپردازید.
منبع تغذیه هایی که حداقل 80 درصد کارایی را داشته باشند توسط تولید کنندگان با استفاده از 80 PLUS که معمولا در کنار یک فلز گرانبها ذکر می شود رده بندی می شوند، به این معنی که حداکثر 20 درصد از برق را به عنوان گرما از بین می رود. رده بندی پاورهای موجود در بازار شامل 80PLUS و 80PLUS برنز، 80PLUS نقره ای، 80PLUS طلا، 80PLUS پلاتین، 80PLUS تیتانیوم است.