گواهی 80 plus در پاور ها چیست؟

گواهی 80 plus در پاور ها چیست؟

افراد شاید در هنگام اسمبل سیستم اهمیت کمتری به پاور بدهند ، اما باید توجه داشته باشید که این قطعه یکی از مهمترین قطعات سیستم است و باید در هنگام خرید سیستم به آن توجه بسیاری داشته باشید تا کاملا مناسب سیستم شما باشد چرا که باعث بروز مشکلات جدی ای می شود. در مطلب امروز به استاندارد و گواهی 80 plus در پاور ها می پردازیم و اهمیت و کاربرد آن را در پاور ها مورد بررسی قرار می دهیم. اما بهتر است قبل از بررسی این گواهی به نحوه کارکرد خود پاور بپردازیم.


نحوه محاسبه میزان توان مورد نیاز پاور کامپیوتر


power
گواهی 80 plus چیست؟

وظیفه پاور در بین قطعات کامپیوتر

این قطعه وظیفه ی برق رسانی و تامین انرژی قطعات دیگر را دارد. همچنین این قطعه برق متناوب شهری را به جریان برق مستقیم برای قطعات تبدیل می کند. پاور کامپیوتر باید نسبت به مصرف برق دیگر قطعات تهیه شود تا در دراز مدت باعث کاهش عمر قطعات نشود. منبع تغذیه یا همان پاور باید نسبت به میزان مصرف برق دیگر قطعات انتخاب شود. پاور سیستم علاوه بر قدرت برق رسانی باید از گواهی 80 plus مناسبی برخوردار باشد. چرا که برخی از پاور از قدرت درج شده بر روی جعبه شان ضعیف تر عمل می کنند و ممکن است در نوسانات برقی خصارت جدی ای به سیستم شما وارد شود.

 

هر آنچه که باید در رابطه با پاور کامپیوتر بدانید.

گواهی 80 plus در پاور ها

همه ی پاور ها یک برچسب با نام گواهی 90 plus دارند که از انواع مختلفی برخوردار هستند که در ادامه به بررسی دقیق تر آنها خواهیم پرداخت.

این گواهی در سال 2004 معرفی شد و همانطور که از اسمش پیداست نشان می دهد که پاور در تست و شرایط های مختلف حداقل 80 درصد توان خود را به اجرا می گذارد. به عبارت دیگر، آن پاور نسبت به پاورهای بدون گواهی برق کم‌تری مصرف می‌کند و گرمای کم‌تری هم تولید می‌کند.

 

انواع استاندارد و گواهی 80 plus 

می توان گفت برنز (Bronze)، نقره (Silver)، طلا (Gold)، پلاتینوم (Platinum) و تیتانیوم (Titanium) رده بندی های این گواهی هستند. هر رده بالاتر بازدهی بیشتری ارائه می‌دهد و در عوض قیمت بالاتری هم دارد. برای مثال یک پاور 700 واتی 80Plus یا 80Plus Bronze شاید اندکی از یک مدل بدون گواهی گران‌تر باشد، اما یک پاور 700 واتی Platinum یا Titanium به راحتی می‌تواند دو برابر یک مدل 80Plus عادی قیمت داشته باشد.

نکته حائز اهمیت این است که آیا پاور هایی با گواهی و قیمت بالاتر ارزش خرید دارند یا خیر؟ که باید گفت جواب این سوال بستگی به سیستم شما دارد؛مثلا اگر یک پاور ۶۰۰ واتی ۸۰٪ و یک مدل ۹۰٪ را برای استفاده در یک کامپیوتر گیمینگ معمولی مقایسه کنیم، مدل ۹۰ درصدی واقعا آن قدری در مصرف برق صرفه جویی نمی‌کند که بخواهد ارزشش را داشته باشد اما یک مدل پلاتینوم یا تیتانیوم می‌تواند حسابی از مصرف برقتان بکاهد، مخصوصا اگر کامپیوتر بسیار قدرتمندی دارید و کارهای سنگینی با آن انجام می‌دهید. اما برای یک کامپیوتر گیمینگ عادی، آن‌ها چندان ارزش خرید بالایی ندارند.

FG-800W
کامپیوتر گیمینگ

کیس گیمینگ گرافیک 8 گیگ

20,900,000 تومان

در نهایت باید گفت که یک پاور نا مناسب می تواند باعث ایجاد مشکل برای قطعات مهم و گرانی مثل سی پی یو و گرافیک شما شود به همین دلیل خرید پاور متناسب با سیستم شما بسیار مهم است. از آنجایی که اختلاف قیمت گواهی های برنز و گلد با 80 plus بسیار ناچیز است بهتر است در خرید آن ها درنگ نکنید.

اسلایدر محصول

اسلایدر جدیدترین محصولات

پردازنده اینتل Intel Core i3-13100 LGA1700

Original price was: 8,500,000 تومان.Current price is: 8,290,000 تومان.