تاثیر باس و سرعت رم |هر آنچه که باید در رابطه با سرعت رم بدانید.
باس رم یکی از مهم ترین نکاتی است که باید در هنگام خرید رم به آن توجه داشته باشید. در این مطلب به تاثیر باس و سرعت رم در سیستم کامپیوتری می پردازیم.باس، مسئول ارتباط دادهها و دستورات بین پردازنده(CPU) و حافظه RAM است و این ارتباط برای عملکرد صحیح و سریع کامپیوتر، از اهمیت فوقالعاده بالایی برخوردار خواهد بود.
باس و سرعت رم چیست و چه وظیفه ای دارد؟
واحد شمارش سرعت رم مگاهرتز است که مستقیم به فرکانس رم مربوط است. در اینجا منظور از فرکانس میزان اطالاعاتی است که رم در هر ثانیه دریافت و اجرا می کند.
باس RAM مبتنی بر مکانیزم انتقال سریع دادهها ساخته شدهاند و دو بخش اصلی دارند: باس داده و باس آدرس. باس داده برای انتقال اطلاعات بین حافظه رم و chipset استفاده میشود. هرچه پهنای باند داده بیشتر باشد، اطلاعات با سرعت بیشتری منتقل میشود.
تفاوت باس و فرکانس رم
فرکانس رم میزان سرعتی است که رم ، داده ها را بین خود و پردازنده منتقل می کند که این فرکانس به سیکل های انتقال داده در هر ثانیه اشاره دارد اما باس رم یک نوع باس داخلی در سیستمهای کامپیوتر و لپتاپ است که مسئول اتصال حافظه اصلی به کنترلر حافظه میباشد. در سیستمهای قدیمیتر از رابطهایی مانند VMEbus برای اتصال با کنترلر حافظه استفاده میشد؛ اما در سیستمهای مدرن، باس RAM بهصورت مستقیم به تراشههای DRAM متصل میشود تا تأخیر در پردازش و پاسخگویی را کاهش داده و سرعت را افزایش دهد.
کیس گیمینگ گرافیک 8 گیگ
20,900,000 تومان
هر نسل از رم ها با مشخصات مختلفی وارد بازا می شوند . برای مثال رم های ddr3 با فرکانس2133 و 1600 و… وارد بازار شده است که این مشخصه در رم های ddr4 بین 2400 تا 3600 است.
لازم به ذکر است که هرچه این اعداد و ارقام بزرگ تر باشند کارکرد رم بهتر خواهد بود.
این بود از تاثیر باس و سرعت رم در سیستم کامپیوتر شما که به آن پرداختیم.