پاور ماژولدار

پاور ماژولدار

پاور ماژولار چیست؟

به عقیده بسیاری از افراد مهم ترین فاکتور خرید پاور کامپیوتر توان خروجی آن است، به همین خاطر اکثر افراد در هنگام خرید منبع تغذیه فقط به توان پاور نگاه می کنند و با توجه به توان اسمی که خودشان برای سیستم محاسبه کرده اند یک پاور را انتخاب می کنند. اما موضوع توان تنها عامل اثر گذار در قیمت یک پاور نیست و فاکتور نوع پاور و به صورت دقیق تر ماژولار یا غیر ماژولار بودن آن تاثیر زیادی در تعیین قیمت یک پاور دارد.

اکنون این سوال احتمالا برای شما پیش آمده است که ماژولار یا غیر ماژولار بودن یک پاور دقیقا چیست و چه تاثیری در کارایی و قیمت نهایی یک پاور دارد؟ جواب این سوال بسیار ساده است. پاور ها از نظر نوع اتصال سیم و کابل به بدنه پاور و قابلیت جداسازی به سه دسته کلی تقسیم می شوند؛ پاور غیر ماژولار، پاور نیمه ماژولار و در نهایت پاور ماژولار.

پاور معمولی یا غیر ماژولار

پاورهای غیر ماژولار همان پاور های معمولی هستند که یک مجموعه سیم به بدنه پاور لحیم شده و کابل های مختلفی برای اتصال به مادربرد، پردازنده، کارت گرافیک، هارد و … دارند. پاورهای معمولی قابلیت جداسازی سیم های اضافی از بدنه خود را ندارند و همچنین نمی توان به آنها کابلی اضافه کرد. این نوع پاور ها از نظر قیمتی نیز از سایر مدل ها ارزان تر هستند و بیشترین سهم فروش در بازار را در اختیار دارند.

پاور نیمه ماژولار

یک پاور نیمه ماژولار ترکیبی از مدل معمولی و ماژولار است و برخی کابل های اصلی به آن متصل هستند، اما سایر کابل ها را خود کاربر می تواند با توجه به نیاز خود از پاور جدا یا یا به آن متصل کند. معمولا شرکت های تولید کننده منبع تغذیه در پاور های نیمه ماژولار خود کابل های با کانکتور 24 پین اتصال به مادربرد، کابل با کانکتور 8 پین سی پی یو و یک عدد کابل PCIe برای کارت گرافیک را به صورت لحیم شده و غیر قابل جداسازی به بدنه اصلی قرار می دهند و مدیریت سایر کابل ها را مانند کانکتورهای SATA را به کاربر می سپارند.

پاور ماژولار

پاور های ماژولار ابتکار عمل را به صورت کامل به کاربر می دهند و شرکت سازنده برخلاف مدل های نیمه ماژولار هیچ کابلی را غیر قابل جداسازی قرار نمی دهد. در پاور ماژولار تمام کابل ها و کانکتور ها اعم از کابل مادربرد، سی پی یو و کارت گرافیک قابل جداسازی هستند و فرد می تواند سیم ها و کابل های اضافی داخل کیس خود را آسانتر مدیریت و ساماندهی کند.

مهم ترین تفاوت پاور ماژولار با پاور غیر ماژولار در چیست؟

با توجه به آنچه که در بخش قبل گفته شد، مهم ترین تفاوت پاور ماژولار با پاور غیر ماژولار قابلیت جداسازی و امکان مدیریت کابل های متصل به یک پاور است که در نهایت منجر به حذف کابل های اضافی از داخل کیس و خلوت تر شدن فضای داخل کیس می شود. اگر به داخل کیسی که یک پاور معمولی و غیر ماژولار دارد نگاه کنید، مجموعه ای شلخته و بهم ریخته از سیم ها را می بینید که نظم خوبی ندارند و برخی از آنها نیز به هیچ قطعه ای وصل نشده اند و عملاً کاربرد خاصی در داخل کیس ندارند.

پاورهای ماژولار این امکان را به شما می دهند که بتوانید سیم ها و کانکتورهای مورد نیاز قطعات را در داخل کیس نگهداری کنید و از شلوغ شدن داخل کیس جلوگیری کنید. به همین دلیل اکثر سیستم های گیمینگ و رده بالا برای زیبایی داخل کیس از پاور ماژولار استفاده می کنند. همچنین وجود سیم و کابل کمتر در داخل کیس به معنی فضای بیشتر برای چرخش هوا است و همین موضوع تا حدودی به خنک شدن بهتر و بیشتر سیستم نیز کمک خواهد کرد.